Werken aan eigenwaarde | Macht
16215
post-template-default,single,single-post,postid-16215,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Macht

Werken aan Eigenwaarde reikt veel verder dan alleen de waarde die je jezelf toekent. Die hangt samen met het zelfbeeld waarmee je bent opgegroeid (en dat helemaal niet hoeft te kloppen), en met overtuigingen, normen en waarden die je van huis uit hebt meegekregen (die niet altijd in je voordeel werken). En ook met de macht die je anderen toekent. Want uit onzekerheid geven we anderen maar al te vaak macht over ons die ons uiteindelijk opbreekt.

Over macht gaat het dan ook vaak tijdens de sessies. Met een open vraag in gedachten trek je een kaart uit de tarotdeck van Rider Waite. De beelden die je ziet kunnen verschillende reacties bij je teweegbrengen. Iedereen reageert op zijn eigen manier: de een schrikt van het beeld van een koning, de ander bewondert hem juist om zijn macht, of voelt kwaadheid omdat hij daarin een autoriteit ziet waar hij onder gebukt gaat. Of zou zelf graag meer macht willen hebben.

De een ziet vooral de leeuw die op de troon afgebeeld staat, of zegt iets over de kleuren op de kaart.

Alle reacties zijn goed, je kunt niets fout doen of zeggen.

De beelden op de tarotkaarten van Rider Waite maken een stroom informatie los over wat er onder de oppervlakte bij je speelt. Dat is informatie waar we verder mee kunnen komen. Door middel van vragen gaan we stapje voor stapje verkennen waar de pijn zit. We gaan op zoek naar antwoorden die al in je leven. Het is alleen nog een kwestie van ontdekken.

Geen reactie's

Geef een reactie